Edi Rama i jep Bashkim Ulajt, oligarkut të Sali Berishës, koncensionin Kashar- Thomanë ndërsa rruga e Arbrit ka ngecur në vend

Edi Rama i jep Bashkim Ulajt, oligarkut të Sali Berishës, koncensionin Kashar- Thomanë ndërsa rruga e Arbrit ka ngecur në vend

Kryeministri Edi Rama tha këtë të martë se qeveria që ai drejton po shkon drejt miratimit të projektit të dytë të programit “1 miliard”. Përsëri në infrastrukturë dhe në një aks të rëndësishëm.


Loading...

Bëhet fjalë për aksin Kashar-Thumanë, për të cilin ka një ofertë nga kompania shqiptare Gener 2, pronë e një prej oligarkëve të mëdhenj në këtë vend qysh nga qeveria e Sali Berishës.

“Qeveria i hap rrugën projektit të dytë të Programit 1 Miliard për Rindërtim, aksi Kashar – Thumanë, segment me rëndësi të posaçme për infrastrukturën rrugore të Shqipërisë që duam. Ndërlidhje më e shpejtë dhe më e sigurtë e Veriut me Kryeqytetin”- njoftoi Edi Rama.

Deri tani dihet vetëm kaq. Asnjë detaj tjetër, veçanërisht për koston e ofertës.
Por mbi të gjitha nuk dihet nëse do të ketë ndonjë garë publike për të përgjedhur çmimin dhe kompaninë më të mirë për këtë projekt.

Ndërkohë, kur kryeministri njoftoi për këtë projekt të ri, mësohet se ka mbetur në vend procedura për ndërtimin e rrugës së Arbrit.

Për këtë rrugë, qeveria i ka bërë të gjitha, garën, kontratën por prej muajsh heziton ta miratojë atë me një akt në Këshillin e Ministrave.

Çfarë të ketë ndodhur?

Loading...

Loading...