‘Ekonomi hashashi’, debati që solli bojkotin e PD te komisioni i Ekonomisë

'Ekonomi hashashi', debati që solli bojkotin e PD te komisioni i Ekonomisë

Deputetët e PD braktisën punimet e komisionit parlamentar të Ekonomisë dhe Financave, pas përplasjes me kryetarin e komisionit, Erion Braçe.


Loading...

Debati lindi gjatë prezantimit të raportit për buxhetin faktit 2016 nga kreu i KLSH, Bujar Leskaj. Sipas PD, raporti në disa pika bie ndesh me buxhetin faktik të përgatitur nga Ministria e Financave. Edmond Spaho hodhi akuza për qeverinë pasi sipas tij kjo është një ekonomi kriminale dhe vendi është tejmbushur me hashash. Sipas tij këtë e vërtetojnë edhe akuzat ndaj ish-ministrit Tahiri.

Pas këtyre akuzave, kreu i grupit parlamentar të PD, Edmond Spaho është larguar nga komisioni i Ekonomisë dhe menjëherë pas tij edhe deputetët demokratë. Pas largimit të demokratëve, drejtuesi i komisionit Erion Braçe kërkoi që në qendër të debatit të jetë ekonomia dhe jo deklaratat politike. /Shqiptarja.com

Loading...

Loading...