Ministrja franceze thotë se vera është e dëmshme, presidenti Macron replikon: “Pij dy gota çdo ditë”!

Ministrja franceze thotë se vera është e dëmshme, presidenti Macron replikon: "Pij dy gota çdo ditë"!

Lumë polemikash në Francë, pas deklaratës së Ministres së Shëndetësisë, e cila deklaroi që vera është e dëmshme.


Loading...

Aq larg shkoi kjo histori, sa ka lëvizur dhe presidentin e Republikës Emmanuel Macron, i cili konfirmoi: Pij verë në drekë dhe gjatë darkës”.

Sipas ministres, dhe shumë mjekëve u arrit në përfundimin që vera është e dëmshme. Ajo deshi të kujtonte gjatë intervistës në “France 2” atë që përsërit çdo vit: Industria e verës akoma sot mundohet të na bëjë të besojmë, që vera është e ndryshme nga pijet e tjera alkoolike. Por në pikëpamjen e shëndetit konsumimi i verës, birrës, vodkës apo whisky-t është e njëjta gjë dhe nuk përbën asnjë dallim”.

E për më tepër ajo shtoi: Lihet të besohet nga popullata që gjoja të konusmosh verë, ka efekte pozitive dhe mbrojtëse për organizmin tonë, cilësi këto që pijet e tjera alkoolike nuk e kanë. Por e gjitha kjo është gënjeshtër”, përfundoi ajo.

Loading...

Loading...