Rama: Qeveria nuk bën eskursione nëpër Shqipëri. Brenda vitit, përfundon rruga Tiranë – Elbasan

Rama: Qeveria nuk bën eskursione nëpër Shqipëri. Brenda vitit, përfundon rruga Tiranë – Elbasan

Nga qyteti i Elbasanit ku ndodhet për Ditën e Verës, kryeminstri i vendit Edi Rama ka premtuar se brenda këtij viti, do të hapet aksi rrugor Tiranë – Elbasan. Në përfundim të mbledhjes së Këshillit të Ministrave, Rama theksoi se nuk ishin për eskursion në Elbasan por për të kontaktuar drejtpërdrejtë me njerëzit, për të qendruar me këmbë në tokë.


Loading...

“Kemi dy gropa të trashegueshme, që edhe përse jemi përpjekur për t’i mbushur, ende nuk ia kemi dalë. Rruga Elbasan – Tiranë, Qukës – Qafë Plloçë. Ne do të marrim përsipër financimin e rrugës Tiranë – Elbasan, një marrëzi e shkuar dhe babëzitje e freskët. Kanë paguar qytetarët dhe buxheti i shtetit. Kemi detyrë deri në fund të vitit ta përfundojmë. Një sërë projektesh të tjera janë në portofolin e këtij mandati, që lidhen me infrastrukturës, energjinë, siç është projekti i interkonjeksionit, që do sjellë një tjetër zhvillim pozimit në lidhje me Maqedoninë e më gjerë. Elbasani do jetë një prej qarqeve me qarqeve që do përfitojë më shumë. Shumë zona kanë nevojë për ndërhyrje, që të kthehen në zona të zhvilluara”, tha Rama.

Kreu i qeverisë tha se do të shndërrohet në një kompleks parqesh edhe zona e ish Metalugjikut, një gangrenë e së shkuarës.

“Kemi diskutuar edhe për projektin e transformimit të zonës së ish-Metalurgjikut, gangrenë e të shkuarës, ku jemi të fokusuar në çuarjen përpara të vizionit të kompleksit të parqeve industriale, gjë për të cilën po punojmë intensivisht. Pasi është në atë gjëndje, pengon edhe investitorët të gjejnë arsye mjaftueshëm për të financuar në atë zonë. Do të bëjmë kthesë edhe aty” tha Rama.

Një tjetër temë që u diskutua gjatë mbledhjes së Këshillit të Ministrave ishte edhe bujqësia. Sipas kreut të qeverisë, nuk do të ketë më Drejtori Bujqësie, por do të krijohen 8 agjenci, njëra prej të cilave do të jetë në Elbasan.

“Kemi marrë vendimin për të finalizuar reformimin e strukturës së vjetër dhe të degraduar të drejtorive të bujqësisë, nuk do kemi më drejtori të tilla. Nga 13 drejtori bujqësie, sistem parazit, në 4+4 agjenci rajonale, ku njëra do ketë si qendër Elbasanit. Ne do forcojmë agjencinë për zhvillim rural më shumë, do krijojmë instrument real në duart e atyre që kanë nevojë për garanci nga pikëpamja veterinare. Këto agjenci do sjellin një vlerë të shtuar, jemi të vendosur të garantojmë në tërësi të gjithë zinxhirin që e përbën këtë sektor jetik për vendin, këtë motor kaq potencial ende të pashfrytëzuar si duhet”, theksoi ai.

Mbledhja e qeverisë do të vijojë sot dhe gjatë ditës së nesërme, përkatësisht ‘Dita e Verës’. Pasditen e sotme janë parashikuar dy aktivitete: Një ku do të prezantohet projekti i 100 fshatrave turistik dhe një bashkëbisedim për Platformën e Bashkëqeverisjes.

 

Loading...

Loading...